Tips til IPSC med en single-stack

Det første halvandet års tid jeg skød IPSC brugte jeg en single-stack Springfield 1911A1 i 9mm. Jeg har desværre været nødt til at sælge den, men den har fået et godt nyt hjem, hvor den rent faktisk bliver brugt.

Den var tunet med en masse lækre dele:

 • BoMar BMCS® bagsigte, Aabo Custom fiber frontsigte
 • Cominolli tungsten guide rod
 • STI match aftrækker
 • Ed Brown Maxi-Well
 • Fjedre fra Wilson Combat
 • Mec-Gar og Metalform magasiner

Min rig var sammensat således:

 • CR Speed – Hi-Torque bælte
 • Bianchi UM92-1 hylster
 • Bianchi 7320 Triple Threat 2 magasin holdere

Min 1911 kan kun ha' 9 skud i magasinet, så der skal nogen magasinskift til. Jeg har bemærket følgende:

 • Lad altid din skyder med et skud i kammeret, ved at bruge et "stripper" magasin, og sæt derefter et fuldt magasin i den. Specielt i IPSC er det væsentligt at ha' mindst 10 skud i skyderen, da du som regel ikke vil komme ud for at skulle skyde mere end 9 skud fra en skydeposition, og magasinskift under bevægelse er næsten gratis tidsmæssigt.
 • Planlæg dine magasinskift, så de kan ske mens du bevæger dig.
 • Jo tættere jeg holder min 1911 på kroppen, mens jeg genlader, jo nemmere går det.
 • Fjeder placeringen i magasinet er essentiel. Hvis du vender den forkert, når du samler magasinet, så kan det godt være magasinet virker, men det kan blive meget sværere at sætte det fyldte magasin i skyderen.
 • Når jeg sætter magasinet i, så skal hånden med magasinet komme nedefra, for den nemmeste ladning.
 • Sørg for at ha' masser af magasiner (mindst 5) og holdere til dem.
  Jeg bruger magasiner fra Mec-Gar og Metalform.
  TopGuns sælger STI magasiner (lavet af Metalform) som passer i en standard 1911 ganske billigt.
 • Sæt en magasintragt på din skyder, hvis den ikke er født med en. Jeg bruger selv en Maxi-Well fra Ed Brown (den ses på billederne nedenunder).
 • Hvis du skyder med en 1911, så kontroller at den kan være i standardkassen, (225×150×45 mm). Jeg fik en ubehagelig overraskelse, da jeg opdagede at min Springfield ikke kunne være i kassen med de basepads og det bagsigte jeg brugte. Jeg har fundet disse lavprofil basepads: 1911 Tactical Edge base Pads og Pachmayr Rubber Magazine Bumper Pads, og bruger nu Pachmayr basepads. Som det ses på billedet, så stikker Pachmayr basepad'en ikke ud af magasintragten, hvilket man godt kunne tro var en ulempe når det skal gå stærkt, men det ser ikke ud til at være tilfældet.

C.P.Bullets

Posted in Mapzter