IPSC Landesmeisterschaft Berlin 2005

Lørdag d. 21 maj afholdt “Landesverband 1 Berlin-Brandenburg” deres årlige IPSC områdemesterskab, og en flok nordjyder havde fundet vej derned.

Efter en del timer på danske og tyske motorveje, med et hurtigt stop i Flensborg, ankom vi til hotellet i Henningsdorf lidt udenfor Berlin og fik en tiltrængt gang aftensmad. Derefter var der tid til lige at kigge på stage beskrivelserne, og få en god nats søvn.

Da briefingen var programsat til 08:30 kørte vi fra hotellet allerede 07:15 for at kunne nå at blive indskrevet inden da, selv hvis trafikken var tæt. Det var den nu ikke, så vi havde tid til at kigge lidt på skydeområdet i Wannsee hvor mesterskabet blev afholdt. Det er et dejligt sted med masser af baner, masser af træer og endda en restaurant på området.

Vi var fem danskere, alle fra nordjylland: Frants, Chresten, Henrik, Claus og Mads.

Der var 8 stages, og da vi var på squad 7 startede vi på stage 7. For tre af os var dette den første rigtige match vi var til, og en af os, Claus, var faktisk den der skulle starte først. Det har nok givet lidt sommerfugle i maven.

For os rookies var matchen en rigtig god mulighed for at se dygtige skytter i aktion, da vi var på squad med både Frants, Marion Wallroth (3 pladser efter Frants i open), og Detlev Brauer (vinder standard).

Undervejs fik vi også et par eksempler på hvordan man kunne spare en del tid, ved at skyde stagen anderledes end den var tænkt. Billedet nedenunder viser hvordan Frants skyder en popper der udløser en svinger gennem den lille trekant der er fri under den gule noshoot skive til venstre og derved sparer en tur tværs over stagen.

Et par timer efter vi var færdige med at skyde var resultaterne klar, og vi kunne glæde os over at Frants var blevet den bedste i open. Der blev dog kørt separat scoring for os gæster og for de lokale skytter, så officielt måtte Frants måtte nøjes med at vinde open i gæsteklassen, men samlet set var han den bedste (nr.2 og officiel vinder var Karsten Slette med 93,9%). Henrik blev næstbedste gæst i standard, mens vi andre kom noget efter.

Efter endnu nogle timer på motorvejene var vi tilbage i Aalborg kl. 3 lørdag nat, trætte men glade for et veloverstået stævne. Det er bestemt ikke sidste gang vi besøger Berlin med skyderne i tasken.

Posted in Match reports